Despre INM

Institutie publica cu personalitate juridica, aflata în coordonarea Consiliului Superior al Magistraturii, Institutul National al Magistraturii este organizat si functioneaza în baza urmatoarelor acte normative:

Legea-303-din-2022-privind-statutul-judecatorilor-si-procurorilor_SursaLege5;
Legea-304-din-2022-privind-organizarea-judiciara_SursaLege5;
Legea-305-din-2022-privind-Consiliul-Superior-al-Magistraturii_SursaLege5;
Regulamentul-Institutului-National-al-Magistraturii_SursaLege5.

Institutul realizeaza formarea initiala a viitorilor magistrati – judecatori si procurori -, formarea profesionala continua a magistratilor în functie, precum si formarea formatorilor, în conditiile legii.

Prima promotie a absolvit cursurile în anul 1992, însa doar din 1997 accesul în magistratura este conditionat de pregatirea în cadrul Institutului National al Magistraturii.

Prima promotie a carei pregatire a fost de doi ani, promotia „Traian Ionascu”, a absolvit cursurile Institutului în anul 2002.

Pregatirea auditorilor de justitie pentru profesia de magistrat se bazeaza pe cunoasterea tendintelor si a evolutiei principalelor institutii juridice, inclusiv în dreptul comparat, având în vedere mai ales dobândirea de cunostinte practice necesare pentru a deveni judecator sau procuror.
Institutul National al Magistraturii a elaborat programele de învatamânt având în vedere promovarea unei formari pe baze practice, fara a neglija aspectele teoretice, de natura a scoate în evidenta gândirea critica si de a accentua ideea de serviciu în folosul comunitatii pe care o reprezinta sistemul judiciar.

In anul 2008, Institutul National al Magistraturii a fost certificat pentru conformitatea Sistemului de Management al Calitatii cu cerintele standardului SR EN ISO 9001:2001. Urmarea revizuirii standardului international, in 28 martie 2011 Sistemul de Management al Calitatii implementat la nivelul INM a fost recertificat in raport cu noul standard de referinta SR EN ISO 9001:2008.

Domeniile de activitate pentru care INM a obtinut certificarea initiala, cat si recertificarea sunt:

– Recrutarea si formarea initiala a magistratilor

– Formarea continua a magistratilor

– Recrutarea si formarea formatorilor

– Organizarea de concursuri si examene

Nu am gasit nimic.

Introdu adresa de email si selecteaza categoria de anunturi .

Sari la conținut