Anunț din partea Agenției pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene (FRA)

Vă invităm să consultați informațiile transmise de FRA referitoare la:

(a) noile rapoarte privind drepturile victimelor criminalității;

(b) cum să comandați publicațiile FRA;

(c) cum să vă abonați la buletinul informativ FRA.

(a)„Justiția pentru victimele infracțiunilor violente”: reprezintă o nouă serie de rapoarte a Agenției pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene (FRA) care se concentrează asupra modului în care drepturile victimelor criminalității sunt respectate în practică.

 FRA a publicat un raport structurat în patru părți care analizează în detaliu modul în care adulții victime ale infracțiunilor violente experimentează de fapt sistemul de justiție penală. Rapoartele se bazează pe studiul a peste 230 de interviuri desfășurate atât cu practicieni în domeniu, cât și cu adulți victime din 7 state membre ale UE (Austria, Franța, Germania, Olanda, Polonia, Portugalia și Regatul Unit al Marii Britanii). Practicienii intervievați includ angajați ai organizațiilor de sprijinire a victimelor, avocați care consiliază victimele, polițiști, procurori și judecători în drept penal.

 Partea I a seriei prezintă dezvoltarea drepturilor victimelor în Europa și prezintă standardele privind drepturile omului care se aplică astăzi. Partea a II-a se concentrează asupra justiției procedurale și analizează eficiența procedurilor penale din perspectiva victimelor. Partea a III-a analizează sancțiunile aplicabile în domeniu, iar partea a IV-a aprofundează experiențele unui anumit grup de victime, și anume femeile victime ale abuzului domestic.Click pentru a accesa Partea I

Click pentru a accesa Partea a II-a

Click pentru a accesa Partea a III-a

Click pentru a accesa Partea a IV-a

 Puteți consulta studiul FRA legat de cadrul legal existent în toate cele 28 de țări membre ale UE în domeniul drepturilor victimelor criminalității, precum și site-ul FRA accesând link-urile:Victimele criminalității în Uniunea Europeană: dimensiunea și natura sprijinului acordat victimelor

Site FRA

(b) Comandarea publicațiilor FRA

Toate publicațiile FRA pot fi comandate fără costuri, folosind un formular on-line accesibil pe site-ul web al FRA, făcând click pe butonul „Comandați o copie tipărită de pe site-ul publicațiilor UE”. Dacă doriți să comandați mai multe numere ale unei publicații pentru evenimentele dvs. de instruire, vă rugăm să trimiteți solicitarea de comandă către FRA la următoarea adresă de e-mail: pia.tirronen@fra.europa.eu. FRA vă va livra comanda fără niciun cost.

(c) Abonați-vă la Newsletter-ul FRA

Dacă doriți să primiți periodic știri de la FRA cu privire la publicații, evenimente și alte activități, vă rugăm să vă abonați la buletinul informativ FRA accesând următorul link:

Buletin informativ FRA

Acest site este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020. Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați https://mfe.gov.ro. Programul Operațional Capacitate Administrativă http://www.poca.ro. Conținutul acestui site web nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor site-ului web.

Introdu adresa de email si selecteaza categoria de anunturi .

Sari la conținut