ANUNT SELECTIE FORMATOR in cadrul proiectului CU FINANȚARE EUROPEANĂ NERAMBURSABILĂ ” COMBATERA TRAFICULUI DE PERSOANE ȘI A MIGRAȚIEI ÎN CONTEXT EUROPEAN”, COORDONAT DE ASOCIAȚIA PRO REFIGIU DIN ROMÂNIA, PROPUS SPRE FINANȚARE COMISIEI EUROPENE / STRENGTHENING LAWYERS LEGAL KNOWLEDGE AND COOPERATION WITH PROSECUTORS AND JUDGES, TO PROTECT VICTIMS OF HUMAN TRAFFICKING RIGHTS IN THE JUDICIAL PROCEEDINGS – EUROPEAN COMMISSION, JUSTICE PROGRAM JUST/2015/JTRA/AG/EJTR/8686

În ședința sa din 10 noiembrie 2015, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (în continuare, CSM) a aprobat prin Hotărârea nr. 1196/2015 participarea Institutului Național al Magistraturii (în continuare, INM), în calitate de partener co-beneficiar, fără contribuție financiară, la proiectul cu finanțare europeană nerambursabilă „Combaterea traficului de persoane și a migrației în context european”, coordonat de Asociația Pro Refugiu din România, propus spre finanțare Comisiei Europene. Plenul CSM a reținut că acest proiect are ca scop principal sprijinirea autorităților naționale competente pentru aplicarea în activitatea lor a prevederilor europene privind asistența juridică a victimelor traficului de persoane, solicitanților de azil și refugiaților, atât prin organizarea de cursuri de formare profesională pentru avocați, procurori și judecători, cât și prin dezvoltarea unor relații de cooperare între reprezentanții diferitelor instituții europene prin schimbul de bune practici cu experți în drept din Germania, Suedia și Bulgaria. Temele propuse vor viza infracțiunea de trafic de persoane și infracțiuni conexe, protecția drepturilor victimelor, instrumente legislative internaționale. Pentru desfășurarea acestui proiect, urmează ca INM, în calitate de partener asociat, să îndeplinească următoarele activități: – selecția unui număr de 3-4 formatori, care se vor implica activ în susținerea cursurilor de formare în România și care vor participa la evenimentele organizate în țările partenere; – selecția judecătorilor și procurorilor care vor participa la activitățile proiectului; – participarea la conferințele cu rol de diseminare, organizate în cadrul proiectului.

Acest site este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020. Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați https://mfe.gov.ro. Programul Operațional Capacitate Administrativă http://www.poca.ro. Conținutul acestui site web nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor site-ului web.

Introdu adresa de email si selecteaza categoria de anunturi .

Sari la conținut