Anunt seminar EUROJUST – Criminal justice in the digital age – 10 octombrie 2019, Bruxelles, Belgia

Eurojust, în parteneriat cu președinția finlandeză, secretariatul general al Consiliului Uniunii Europene și Comisia Europeană, anunță evenimentul ‘Criminal justice in the digital age’, care va avea loc la Bruxelles pe 10 octombrie 2019 (13.30 – 16: 45).

Digitalizarea transformă rapid lumea noastră și afectează profund domeniul justiției penale din Uniunea Europeană, atât pozitiv, cât și negativ. Este un catalizator pentru activitatea infracțională transfrontalieră, incluzând terorismul și criminalitatea informatică, dar oferă și o mulțime de noi oportunități de combatere eficientă a criminalității. Împreună cu partenerii din întreaga lume, Europa trebuie să definească și să adopte soluții atât pentru autoritățile de aplicare a legii, cât și pentru autoritățile judiciare pentru a rămâne eficientă în definirea justiției ca parte a unui lanț de securitate.

Acest eveniment va oferi oportunitatea de a reflecta asupra nevoilor de digitalizare a cooperării în justiție penală în Europa și a soluțiilor disponibile. Experții vor explica oportunitățile și provocările în utilizarea instrumentelor digitale în investigațiile transfrontaliere în două cazuri concrete: investigația informatică (NotPetya) și investigarea anti-mafie (Pollino) .

 Publicul țintă al evenimentului este format din judecători, procurori, societatea civilă, experți IT și alți experți într-o discuție interactivă.

Inregistrarea se poate face pana la data de 4 octombrie 2019 prin completarea formularului on-line 

Nota: Participarea magistratilor este conditionata de obtinerea avizului colegiului de conducere al instanţei sau parchetului la care magistratul îşi desfăşoară activitatea, iar în caz de urgenţă, a avizului preşedintelui secţiei/procurorului şef secţie în care judecătorul sau procurorul îşi desfăşoară activitatea sau, dacă nu există secţii, avizului conducătorului instanţei sau parchetului (potrivit art. 6 din Regulamentul privind drepturile şi obligaţiile persoanelor trimise în misiune temporară în străinătate de către Consiliului Superior al Magistraturii, Inspecţia Judiciară, Institutul Naţional al Magistraturii şi Şcoala Naţională de Grefieri, precum şi pentru stabilirea procedurii de aprobare a acestor misiuni, aprobat prin hotărârea Plenului CSM nr. 1296/14.12.2017), ulterior inscrierii pe platforma dar inaintea deplasarii la Bruxelles in 10 octombrie 2019. Acesta va fi transmis prin e-mail la adresa: tudor.grigoroaia@inm-lex.ro.

Click pentru accesarea formularului on-line de inscriere

Informatii suplimentare privind evenimentul pot fi obtinute contactand organizatorii la adresa: communications@eurojust.europa.eu

Acest site este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020. Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați https://mfe.gov.ro. Programul Operațional Capacitate Administrativă http://www.poca.ro. Conținutul acestui site web nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor site-ului web.

Institutul National al Magistraturii

Introduceți adresa de email și selectați categoria de anunturi .

Sari la conținut