Anunţ Workshop: Enforcing the Rule of Law through Judicial Interaction Techniques, 30-31 octombrie 2023, Florenţa, Italia, faţă în faţă şi online, limba engleză

Centrul pentru Cooperare Judiciară (CJC) din cadrul Institutului Universitar European (IUE/EUI) organizează un eveniment de formare dedicat aspectelor legate de drepturile și obligațiile judecătorilor, procurorilor şi avocaților naționali în ceea ce privește aplicarea standardelor statului de drept. Din ce în ce mai mulți judecători și procurori apelează la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) și la Curtea de Justiție a UE (CJUE) pentru protecția independenței judiciare și a standardelor statului de drept.

Evenimentul face parte din seria de activităţi de formare dedicate judecătorilor, procurorilor şi avocaţilor în cadrul proiectului cu finanţare europeană „TRIIAL 2 – Trust. Independence. Impartiality and Accountability of Legal professionals under the EU Charter”.

Detalii privind programul pot fi consultate accesând pagina evenimentului.

Persoanele interesante sunt rugate să transmită, până la data de 26 mai 2023, la adresa de e-mail: cjc@eui.eu, următoarele documente în format electronic:

  • CV în lima engleză (incluzând o secţiune referitoare la dovada cunoaşterii limbii engleze);
  • Scrisoare de motivaţie (max. 2 pagini), în care candidaţii sunt rugaţi să descrie motivele pentru care aplică la această activitatea şi modul în care experienţa lor profesională se corelează cu domeniul de interes şi cum ar putea beneficia din şi contribui la această activitate.

La activitatea vor participa 40 de judecători, procurori şi avocaţi din diferite state europene, 15 dintre aceştia urmând să participe fizic la eveniment, iar restul de 25 vor avea acces online.

Costurile pe care le implică deplasarea pentru cele 15 persoane care vor participa fizic, sunt suportate de organizatori (CJC) din bugetul proiectului (costurile aferente transportului internațional, cazării și mesei pe durata activităților).

Acest site este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020. Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați https://mfe.gov.ro. Programul Operațional Capacitate Administrativă http://www.poca.ro. Conținutul acestui site web nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor site-ului web.

Institutul National al Magistraturii

Introduceți adresa de email și selectați categoria de anunturi .

Sari la conținut