Conferința de lansare a interfeței în limba română a bazei de date HUDOC – proiect realizat în parteneriat de Curtea Europeană a Drepturilor Omului, Consiliului Europei și Institutul European din România, cu sprijinul Consiliului Superior al Magistraturii

Institutul Național al Magistraturii a găzduit astăzi, 5 aprilie, Conferința de lansare a interfeței în limba română a bazei de date HUDOC. Organizat sub patronajul Consiliului Superior al Magistraturii, evenimentul a marcat finalizarea unui proiect important, atât prin anvergură, cât și prin impactul pe care îl va avea în lumea juridică și în societate – accesul, prin interfața în limba română, la jurisprudența CEDO și la celelalte documente cuprinse în baza de date HUDOC.

Evenimentul s-a bucurat de participarea d-nei Corina Corbu, Președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, de cea a d-lui Sebastian Rădulețu, judecătorul român la Curtea Europeană a Drepturilor Omului și a d-nei Oana Florentina Ezer, Agent Guvernamental pentru CEDO.

Partenerii proiectului au fost reprezentați de dl Leif Berg, din partea CEDO, de dl Tigran Karapetyan, din partea Consiliului Europei, iar Institutul European din România, de d-na Laura Mihăilescu. Aceștia au prezentat funcționalitățile aplicației, subliniind potențialul acesteia și utilitatea ei pentru profesioniștii dreptului, pentru studenți dar și pentru orice altă persoană interesată de domeniul drepturilor omului. Evenimentul a fost moderat de dl Claudiu Drăgușin, membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii și a reunit membri CSM, reprezentanți ai instanțelor și parchetelor, ai avocaților, ai mediului universitar și academic din România și din Republica Moldova.

Acest site este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020. Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați https://mfe.gov.ro. Programul Operațional Capacitate Administrativă http://www.poca.ro. Conținutul acestui site web nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor site-ului web.

Introdu adresa de email si selecteaza categoria de anunturi .

Sari la conținut