Curs e-learning HELP în materia garanțiilor procedurale în procesele penale și drepturile victimelor

Institutul Național al Magistraturii are plăcerea să anunțe lansarea cursului e-learning „Garanții procedurale în procesele penale și drepturile victimelor infracțiunilor”, elaborat în cadrul proiectului derulat de Programul HELP (Programme for Human Rights Education for Legal Professionals) al Consiliului Europei.

Cursul este tradus în limba română și adaptat sistemului judiciar național, fiind structurat în 6 module, care privesc atât drepturile procedurale ale persoanelor acuzate de săvârșirea de infracțiuni (cu o atenție specială acordată Directivelor europene, mai ales cea referitoare la prezumția de nevinovăție), cât și drepturile victimelor infracțiunilor (cu un accent pe accesul la justiție).

Cursul de e-learning este deschis participării a 30 de judecători specializați în materie penală și procurori și va fi parcurs cu sprijinul a 2 tutori HELP, formatori ai Institutului Național al Magistraturii. Cursul, împreună cu toate materialele suport vor fi disponibile în limba română. Participanții care vor finaliza cu succes cursul vor primi un certificat emis de Programul HELP din cadrul Consiliului Europei.

Înscrierea în vederea parcurgerii cursului de e-learning este posibilă exclusiv prin completarea și transmiterea, până la data de 7 mai 2021, a formularului online pus la dispoziție de INM, disponibil aici

Cursul va fi lansat în cadrul unui eveniment online, organizat în data de 12 mai 2021 (10:00-12:30), la care vor fi invitați să participe magistrații înscriși la programul de e-learning. Evenimentul va prilejui prezentarea ofertei de formare HELP, a platformei HELP și a cursului. Evenimentul de lansare se va desfășura în limba română.

Detalii privind cursul, condițiile de participare și agenda evenimentului de lansare sunt disponibile în anunțul atașat.

Acest site este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020. Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați https://mfe.gov.ro. Programul Operațional Capacitate Administrativă http://www.poca.ro. Conținutul acestui site web nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor site-ului web.

Introdu adresa de email si selecteaza categoria de anunturi .

Sari la conținut