Curs HELP în materia combaterii rasismului, xenofobiei, homofobiei și transfobiei

Programul HELP al Consiliului Europei anunță publicarea ediției actualizate a cursului HELP „Fight against Racism, Xenophobia, Homophobia and Transphobia”.

Cursul este structurat în 5 module și acoperă concepte cheie, cadrul legislativ european în materia nediscriminării, precum și jurisprudența relevantă în materie a Curții Europene a Drepturilor Omului, Curții de Justiție a Uniunii Europene și decizii ale Comitetului european al drepturilor sociale. La actualizarea cursului a fost avut în vedere și Manualul de drept european privind nediscriminarea, elaborat de Curtea Europeană a Drepturilor Omului şi Agenţia pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene – FRA. Versiunea în limba română a ediției din 2018 a manualului poate fi consultată aici

Cursul este disponibil în limba engleză, pentru parcurgere individuală, pe platforma HELP http://help.elearning.ext.coe.int/

Detalii privind cursul pot fi consultate pe pagina dedicată de pe website-ul HELP, inclusiv un scurt material video de prezentare.

În data de 29 aprilie 2021, în intervalul 14.30-17.30 (CET) va avea loc evenimentul online de lansare a cursului. Evenimentul se va desfășura în limba engleză.

Participarea la eveniment nu este supusă unei proceduri de selecție, fiind posibilă prin înregistrarea direct la organizatori, prin completarea formularului de înregistrare disponibil aici, până la data de 27 aprilie 2021.

Detalii privind condițiile de participare și agenda evenimentului de lansare sunt disponibile în fișierul atașat prezentului anunț.

Acest site este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020. Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați https://mfe.gov.ro. Programul Operațional Capacitate Administrativă http://www.poca.ro. Conținutul acestui site web nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor site-ului web.

Introdu adresa de email si selecteaza categoria de anunturi .

Sari la conținut