REMINDER FIDE Congress of EU Law, Sofia, 31 mai – 3 iunie 2023

În perioada 31 mai – 3 iunie 2023, se desfășoară la Sofia cel de-al XXX-lea Congres FIDE de Drept al Uniunii Europene.

FIDE (Federația Internațională de Drept European), înființată în 1961, este un forum unic și influent, care reunește judecători, avocați și cadre universitare din Europa și nu numai, dedicat dezbaterilor privind ordinea juridică europeană.

Congresul bienal este cel mai important eveniment al FIDE, la care participă practicieni din domeniul juridic din toate statele membre ale UE, din Regatul Unit al Marii Britanii și din statele membre ale Asociației Europene a Liberului Schimb  (AELS), cuprinzând judecători naționali ai curților constituționale şi instanțelor supreme, judecători și referendari din cadrul Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, avocați cu experiență din Parlamentul European, Consiliul UE, Comisia Europeană, precum și numeroși avocați din practica privată și cadre universitare.

Ediția din 2023 a congresului se va axa pe identitatea constituțională a Uniunii Europene, pe modelul economic și pe dimensiunea socială a acesteia şi va avea trei teme principale:

– Încredere reciprocă, recunoaștere reciprocă și statul de drept

– Noua dimensiune geopolitică a politicilor UE în materie de concurenţă și comerţ 

– Uniunea socială europeană

Invitații sesiunilor plenare ale congresului sunt:

– Koen Lenaerts, președintele Curții de Justiție a Uniunii Europene

– Marc van der Woude, președintele Tribunalului Uniunii Europene

– Stephan Harbarth, președintele Curții Constituționale Federale a Germaniei

– Serhiy Holovaty, președintele Curții Constituționale a Ucrainei

– Guy Verhofstadt, membru al Parlamentului European, copreședinte al Conferinței privind viitorul Europei

Participarea la congres este supusă unei taxe. Pentru înregistrările anterioare datei de 31 martie 2023 sunt aplicabile reduceri ale taxei de participare.

Detalii privind agenda congresului şi procedura de înscriere sunt disponibile la adresa https://www.fide-europe.org/congresses/next-congress/

Acest site este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020. Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați https://mfe.gov.ro. Programul Operațional Capacitate Administrativă http://www.poca.ro. Conținutul acestui site web nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor site-ului web.

Institutul National al Magistraturii

Introduceți adresa de email și selectați categoria de anunturi .

Sari la conținut