Fise de bune practici în gestionarea cauzelor cu număr mare de victime – VICTI The place of victims in „exceptional” criminal proceedings

Școala de Magistratură din Franța (Ecole Nationale de la Magistrature) a derulat, împreună cu școlile de magistratură din Belgia, Spania, Italia, România și Olanda proiectul European Justice Programme VICTI The place of victims in „exceptional” criminal proceedingsGestionarea cauzelor cu număr mare de victime.

În cadrul proiectului au fost elaborate o serie de fișe de bune practici, destinate să vină în ajutorul judecătorilor și procurorilor care se confruntă în activitatea lor cu astfel de situații excepționale:

A. 4 fișe de lucru pentru faza de anchetă:

  1. Identificarea victimelor

2. Comunicarea cu victimele

3. Managementul expertizelor

4. Audierea victimelor

B.  o fișă pentru faza de judecată

C. o fișă pentru modul de stabilirea a compensațiilor acordate victimelor

Acest site este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020. Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați https://mfe.gov.ro. Programul Operațional Capacitate Administrativă http://www.poca.ro. Conținutul acestui site web nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor site-ului web.

Introdu adresa de email si selecteaza categoria de anunturi .

Sari la conținut