Forumul judges@europe, organizat de Institutul Internațional de Justiție Penală și Drepturile Omului din Siracusa, Italia, în 25-27 octombrie 2023

Având în vedere succesul deosebit al primei ediții, care a avut loc în mai 2022, cea de-a doua ediție a forumului judges@europe continuă să se bazeze pe concluziile Consiliului „Stimularea formării profesioniștilor din domeniul justiției” din 8 martie 2021. Comisia Europeană încredințează EJTN sarcina de a organiza un forum care să încurajeze dialogul între judecători, facilitând schimburile dintre aceștia pe teme legate de statul de drept, integritatea, responsabilitatea și independența sistemului judiciar.

Această ediție se va axa pe buna administrare a justiției din trei unghiuri diferite, toate având legătură cu statul de drept: responsabilitatea prin regimuri disciplinare și de răspundere; responsabilitatea prin performanță și controlul performanței; și responsabilitatea prin transparență. Participanții la forum vor putea prezenta cazuri din propria experiență și le vor putea discuta într-un spațiu sigur și protejat, în conformitate cu regula Chatham House.

Forumul se va desfăşura în perioada 25-27 octombrie 2023 la Institutul Internațional de Justiție Penală și Drepturile Omului din Siracusa, Italia.

Limbile de lucru sunt engleza și franceza.

Activitatea este deschisă tuturor judecătorilor din UE, cei interesați putând să se înscrie direct, fără o preselecție națională, parcurgând procedura descrisă pe site-ul evenimentulu. Înscrierile sunt deschise până în data de 21 iunie, ora 23:59. Trei participanți pentru fiecare țară din UE vor fi trași la sorți, dar pregrupați pentru a asigura un public echilibrat în ceea ce privește sexul, vârsta și experiența de muncă.

Participanții vor trebui să prezinte oral spete autentice, din viața reală, din activitatea lor judiciară. De asemenea, trebie să fie de acord să respecte Regula Chatham House pentru a asigura un dialog sincer și deschis în timpul forumului.

Acest site este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020. Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați https://mfe.gov.ro. Programul Operațional Capacitate Administrativă http://www.poca.ro. Conținutul acestui site web nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor site-ului web.

Introdu adresa de email si selecteaza categoria de anunturi .

Sari la conținut