Întâlnirea doamnei Octavia Spineanu-Matei, judecătorul român la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, cu auditorii de justiție

Institutul Național al Magistraturii a avut plăcerea să primească astăzi, 4 aprilie 2024, vizita dnei Octavia Spineanu-Matei, judecătorul român la Curtea de Justiție a Uniunii Europene și Președintele Camerei a noua a acestei instanțe.

Domnia sa a susținut o conferință pentru auditorii de justiție referitoare la mecanismul trimiterii preliminare, explicând importanța acesteia, procedura în fața Curții și subtilitățile diferitelor soluții posibile, cu numeroase referiri la jurisprudența relevantă a CJUE.

Dna judecător le-a vorbit despre nevoia de eleganță a actului de justiție, despre modestie, despre importanța culturii generale și despre puterea de a evolua, despre colegialitate și deschidere.

Le-a amintit auditorilor faptul că judecătorii naționali sunt în același timp judecători ai Uniunii Europene. Ei aplică nu doar dreptul național, dar și dreptul UE. Cu toate acestea, ultimul cuvânt în interpretarea dreptului UE îl are Curtea de Justiție a Uniunii Europene. Dna Spineanu-Matei i-a încurajat să își clădească viitoarea carieră prin muncă, studiu și seriozitate, oferind și câștigând respectul celor din jur.

Acest site este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020. Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați https://mfe.gov.ro. Programul Operațional Capacitate Administrativă http://www.poca.ro. Conținutul acestui site web nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor site-ului web.

Introdu adresa de email si selecteaza categoria de anunturi .

Sari la conținut