Întâlnirea unui grup de experți la nivel înalt organizată de EU Global Facility on Anti-Money Laundering and Countering the Financing of Terrorism (EU GF-AML/CFT), în cooperare cu Institutul Internațional Siracusa pentru justiție penală și drepturile omului – 2 – 4 mai 2022

Institutul Național al Magistraturii a găzduit, în perioada 2 – 4 mai 2022, întâlnirea unui grup de experți la nivel înalt, care s-au reunit pentru a dezvolta instrumente legale inovatoare pentru combaterea spălării banilor și a finanțării terorismului.

Întâlnirea a fost organizată de EU Global Facility on Anti-Money Laundering and Countering the Financing of Terrorism (EU GF-AML/CFT), în cooperare cu Institutul Internațional Siracusa pentru justiție penală și drepturile omului.

Întâlnirea din România face parte dintr-o serie de întâlniri de colaborare desfășurate sub titlul: „Evaluarea sferei și eficacității abordărilor juridice inovatoare în investigațiile privind spălarea banilor și recuperarea activelor”. Aceste activități urmăresc realizarea unui studiu de anvergură asupra bunelor practici existente la nivel global referitoare la sarcina probei în cadrul investigațiilor, respectiv la procedurile de recuperare a activelor. Rezultatele studiului vor oferi o resursă valoroasă pentru activitatea instituțiilor globale și regionale relevante (de exemplu, FATF, FSRB sau altor structuri relevante ale UE și ONU etc.), precum și autorităților naționale.

Procurorul General al României, dna Gabriela Scutea, în deschiderea reuniunii a afirmat: „Trebuie să sprijinim dezvoltarea de instrumente inovatoare pentru combaterea spălării banilor și a finanțării terorismului la nivel mondial. Am încredere că rezultatul acestei întâlniri îi va impulsiona și îi va inspira pe practicieni – nu doar cei de aici, din România, ci și din multe alte țări ale lumii”.

Acest site este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020. Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați https://mfe.gov.ro. Programul Operațional Capacitate Administrativă http://www.poca.ro. Conținutul acestui site web nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor site-ului web.

Introdu adresa de email si selecteaza categoria de anunturi .

Sari la conținut