Rezultate selecţie – eveniment lansare curs HELP – Interacţiunea dintre CEDO şi Carta drepturilor fundamentale UE, 17 iunie 2024, Bucureşti

În data de 17 iunie 2024, va avea loc la Bucureşti, sediul INM (Bulevardul Regina Elisabeta nr. 53), evenimentul de lansare a cursului HELP – Interacţiunea dintre CEDO şi Carta drepturilor fundamentale a UE.

Cursul HELP a fost dezvoltat în 2023 de către Programul de Educație pentru Drepturile Omului pentru Profesioniștii din domeniul Juridic (HELP) al Consiliului Europei, în cadrul Proiectului EU-CoE HELP în EU III. Acesta își propune să asiste profesioniștii din domeniul juridic în aplicarea eficientă a standardelor europene privind drepturile omului la nivel național. Cursul HELP a fost dezvoltat pentru a acoperi nevoia de instruire în domeniul drepturilor fundamentale prevăzute de CEDO, dar și de Carta UE, concentrându-se pe interacțiunea dintre cele două sisteme.

Aceste teme sunt explorate într-un mod practic, prin prezentări, ecrane interactive, teste și exerciții de reflexie, permițând utilizatorilor să aplice cunoștințele și abilitățile dobândite.

În cadrul evenimentului de lansare, participanții vor fi înscriși pe pagina cursului, pregătită în prealabil de tutore. În următoarele săptămâni și pe baza planificării stabilite de tutorele naţional, participanții vor parcurge cursul online, într-o formă modificată și adaptată de tutore cu materiale și resurse suplimentare.

Participanții care vor finaliza cu succes cursul vor primi certificate de participare emise de Programul HELP al Consiliului Europei și de către Institutul Național al Magistraturii.

Cursul este deschis participării judecătorilor specializați în materie penală și procurorilor.

Înscrierea în vederea parcurgerii cursului online se realizează exclusiv online, prin completarea formularului de înscriere disponibil AICI cel târziu până la data de 27 mai 2024.

Numărul maxim de locuri alocat pentru acest curs este 30. În măsura în care numărul opțiunilor de participare depășește numărul de locuri alocate, se va proceda la realizarea unei selecții conform procedurii privind participarea magistraţilor români  la programele internaţionale de formare.

Puteţi consulta mai multe detalii despre aceste eveniment în documentul ataşat.

Acest site este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020. Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați https://mfe.gov.ro. Programul Operațional Capacitate Administrativă http://www.poca.ro. Conținutul acestui site web nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor site-ului web.

Introdu adresa de email si selecteaza categoria de anunturi .

Sari la conținut