Programul de formare continuă și calendarul activităților de formare continuă 2024

La data de 6 februarie 2024, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat prin Hotărârea nr. 15/2024:

Pentru vizualizarea calendarului activităților de formare continuă la nivel centralizat din anul 2024 vă rugăm să accesați următoarea secțiune: Calendar FC 2024 , iar pentru formularea opțiunilor de participare aferente vă rugăm să accesați aplicația special dedicată, la următoarea secțiune: PFC 2024. Datele de autentificare și instrucțiunile de completare sunt comunicate instanțelor si parchetelor prin adresa INM nr1475/12.03.2024.

În Programul de formare continuă din acest an se regăsesc 96 de activități de formare, dintre care 43 sunt deschise formulării de opțiuni din partea judecătorilor și procurorilor.

Criteriile şi procedura de selecție a magistraților la acțiunile de formare continuă sunt detaliate în capitolul 3 al Programului de formare continuă pentru anul 2024.

Fiecare magistrat este invitat să opteze pentru cel mult 3 conferințe, seminare sau workshop-uri de formare continuă în domeniile considerate relevante, potrivit procedurii de înscriere transmise instanțelor și parchetelor. Între cele 3 opțiuni nu va exista o ordine de preferință, toate având aceeași pondere în procesul de alocare a locurilor la activitățile de formare continuă.

Listele definitive ale participanților la seminare vor fi publicate pe site-ul INM și comunicate instanțelor și parchetelor  în cel mai scurt timp după efectuarea selecției, astfel că aceste date vor putea fi avute în vedere la programarea ședințelor de judecată, respectiv a activităților de urmărire penală, și a celorlalte activități în care sunt implicați magistrații înscriși.

Procesul de formulare a opțiunilor magistraților și inserarea acestora în aplicația web dedicată se va încheia la data de 29 martie 2024.


Notă:  Baza de date a INM este accesibilă magistraților prin intermediul secțiunii Portal magistrați , aceștia având dreptul de a-și vizualiza în mod individual atât opțiunile formulate pentru anul curent, cât și participările la activitățile de formare, având deschisă, de asemenea, și posibilitatea vizualizării istoricului formării profesionale proprii în cadrul INM, în baza unui nume de utilizator (username) și a unei parole proprii, care au fost comunicate anterior de Institut.


Pentru aspecte de ordin tehnic legate de modul de introducere a opțiunilor în aplicația web și funcționarea portalului pentru magistrați, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail asistenta@inm-lex.ro


Prelucrarea datelor cu caracter personal de către INM se realizează în scopul derulării procedurii de selecție a judecătorilor și procurorilor pentru activitățile anuale de formare profesională continuă în baza opțiunilor formulate. Colectarea și prelucrarea datelor cu caracter personal solicitate se realizează cu respectarea legislației în vigoare referitoare la protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date.

Acest site este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020. Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați https://mfe.gov.ro. Programul Operațional Capacitate Administrativă http://www.poca.ro. Conținutul acestui site web nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor site-ului web.

Institutul National al Magistraturii

Introdu adresa de email si selecteaza categoria de anunturi .

Sari la conținut