Raportul de activitate al INM pentru anul 2023

Astăzi, 4 martie 2024, în Aula INM, Directorul Institutul Național al Magistraturii, d-na judecător Simona Camelia Marcu a prezentat Raportul de activitate al instituției pentru anul 2023.

La ședința de bilanț au participat d-na judecător Denisa-Angelica Stănișor, Președintele Consiliului Superior al Magistraturii, d-na judecător Corina Alina Corbu, Președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, dl Procuror General Alex-Florin Florența, dl Marius Ionuț Voineag, Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, d-na Claudia-Ionela Curelaru, Procuror șef adjunct al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism. Ministrul Justiției a fost reprezentat de dl Nelu Ciobanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Justiției.

Au fost prezenți și numeroși membri ai Consiliului Superior al Magistraturii: d-na judecător Ramona-Grațiela Milu, d-na judecător Mihaela-Laura Radu, dl judecător Claudiu-Marian Drăgușin, dl judecător Alin Vasile Ene, dl procuror Bogdan-Silviu Staicu, dl procuror Daniel-Constantin Horodniceanu, d-na procuror Mărioara-Cătălina Sîntion, dl procuror Claudiu-Constantn Sandu, dl Fănel Mihalcea și dl avocat Ioan Sas.

Invitații au adresat felicitări Institutului pentru activitatea desfășurată și au subliniat efortul fără precedent depus pentru a asigura resursele umane necesare sistemului judiciar prin organizarea, în perioada de referință, a 5 sesiuni de recrutare în profesie și prin pregătirea profesională, în cadrul formării inițiale, a unui număr de 548 de viitori judecători și procurori. Acest efort instituțional este cu atât mai semnificativ cu cât a fost realizat cu păstrarea standardelor și exigențelor în recrutare, a calității și complexității procesului de formare.

Au fost remarcate rezultatele în materia formării continue a magistraților, unde, în cadrul celor 222 de activități desfășurate, au fost formați peste 4300 de judecători și procurori, deschiderea și implicarea Institutului pe plan internațional, dar și efortul deosebit pe care l-au presupus organizarea celor 10 concursuri și examene privind cariera judecătorilor și procurorilor desfășurate pe parcursul anului trecut.

INM mulțumește celor prezenți pentru mesajele deosebit de calde pe care le-au adresat, pentru recunoașterea oferită și pentru rolul esențial pe care i-l conferă în construcția viitorului sistemului judiciar. Apreciem sprijinul constant oferit în cursul anului anterior și colaborarea deschisă, coerentă și eficientă, având încredere că acestea vor continua și în cadrul proiectelor pe care le vom dezvolta în continuare.

Ne exprimăm convingerea că împreună vom reuși să construim o justiție orientată spre oameni, conectată la dinamismul realităților înconjurătoare și capabilă să răspundă așteptărilor pe care societatea le are de la ea.

Acest site este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020. Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați https://mfe.gov.ro. Programul Operațional Capacitate Administrativă http://www.poca.ro. Conținutul acestui site web nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor site-ului web.

Introdu adresa de email si selecteaza categoria de anunturi .

Sari la conținut