Repertoriu probleme de practică neunitară

Prezenta secțiune cuprinde problemele de drept discutate cu ocazia întâlnirilor președinților de secții ale Înaltei Curți de Casație și Justiție și curților de apel, respectiv procurorilor șefi secție din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, structurilor specializate DNA și DIICOT și al parchetelor de pe lângă curțile de apel, organizate de Institutul Național al Magistraturii în perioada 2014-2020.

Scopul demersului inițiat de Institutul Național al Magistraturii, cu sprijinul formatorilor din catedrele de specialitate, îl reprezintă facilitarea identificării problemelor de drept dezbătute și a concluziilor consemnate în minutele întâlnirilor.

În acest sens, documentele atașate conțin problemele de drept din minute, grupate pe materii și instituții, pentru fiecare problemă fiind indicate întâlnirea în cadrul căreia a fost dezbătută și un link către minuta întâlnirii (forma disponibilă pe website-ul INM), precum și numărul paginii din minută la care poate fi consultată. De asemenea, conținutul fiecărei materii are atașat un cuprins intuitiv care permite accesarea rapidă a informațiilor de interes.

Mulțumim formatorilor INM pentru sprijinul oferit și sperăm ca materialele să reprezinte instrumente de lucru utile magistraților, formatorilor și tuturor profesioniștilor din domeniul juridic.

Orice formă de utilizare, în sensul art. 12 și 13 din Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, îndeosebi reproducerea, totală sau parțială, comunicarea publică în orice formă, inclusiv prin preluarea de extrase din materialele publicate în secțiunea dedicată unificării practicii judiciare se pot realiza numai cu acordul scris și exprimat în prealabil al Institutului Național al Magistraturii.

Acest site este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020. Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați https://mfe.gov.ro. Programul Operațional Capacitate Administrativă http://www.poca.ro. Conținutul acestui site web nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor site-ului web.

Introdu adresa de email si selecteaza categoria de anunturi .

Sari la conținut