Schimburi EJTN – CEPOL 2024 DEADLINE: 16 februarie 2024

Rețeaua Europeană de Formare Judiciară – EJTN lansează, în cooperare cu CEPOL – European Union Agency for Law Enforcement Training, componenta programului de schimb intitulată “Schimburi EJTN-CEPOL”. În cadrul programului, un ofițer de poliție va găzdui, timp de 5 zile, un judecător specializat în soluționarea cauzelor penale sau un procuror, programul vizitei fiind centrat pe un domeniu specializat, comun ambelor părți, din sfera infracțiunilor de crimă organizată sau terorism. Schimburile presupun reciprocitate, atfel încât fiecare participant la schimb va fi, la rândul său, gazdă.

Prin intermediul acestui program se urmărește îmbunătățirea cooperării și a schimbului de informații între procurorii, judecătorii și ofițerii de poliție din diferite state ale Uniunii Europene. Într-un context mai larg, programul își propune să sprjine, să dezvolte, să implementeze și să coordoneze formarea ofițerilor de poliție în domenii specializate, schimburile cu repezentanți ai sistemului judiciar reprezentând o componentă importantă a acestui demers. Schimburile vor fi organizate de CEPOL, agenția facilitând, în urma opțiunilor exprimate, identificarea de parteneri compatibili din rândul ofițerilor de poliție, pe de o parte, respectiv din rândul judecătorilor și al procurorilor, pe de altă parte.

Acest site este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020. Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați https://mfe.gov.ro. Programul Operațional Capacitate Administrativă http://www.poca.ro. Conținutul acestui site web nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor site-ului web.

Introdu adresa de email si selecteaza categoria de anunturi .

Sari la conținut