Update: prelungire termen depunere candidaturi Selectie experţi (judecători şi formatori INM) în cadrul Proiectului EJTN pentru Balcanii de Vest

Reţeaua Europeană de Formare Judiciară (EJTN) anunţă lansarea unei proceduri de selecţie de experţi, din rândul judecătorilor şi formatorilor din domeniul judiciar cu experienţă în domeniul acquis-ului Uniunii Europene în materie comercială şi protecţia consumatorilor, precum şi în domeniul formării de formatori, în vederea conceperii şi implementării unor activităţi de formare pentru Academia Judiciară din Serbia (JA) şi Centrul de Formare Judiciară din Muntenegru (CTJSP), în perioada martie – iulie 2024.

Activităţile avute în vedere de prezenta procedură de recrutare vizează:

• conceperea şi implementarea unui seminar pentru formarea experților cu privire la acquis-ul Uniunii Europene în materie comercială, destinat Academiei Judiciară din Serbia (JA) ;

• conceperea şi implementarea unui seminar pentru formarea experților cu privire la acquis-ul Uniunii Europene în materia protecţiei consumatorilor, destinat Centrului de Formare Judiciară din Muntenegru;

• conceperea şi implementarea unui seminar de formare a formatorilor, privind tehnici de învățare pentru adulți și metodologii de formare, în special pentru formarea privind acquis-ul UE, destinat Centrului de Formare Judiciară din Muntenegru.

Activităţile fac parte dintr-un program mai amplu de formare judiciară susținut de EJTN privind acquis-ul UE, adaptat nevoilor profesioniștilor judiciari sârbi și muntenegreni, program finanţat de Comisia Europeană prin Direcția Generală Vecinătate și Negocieri privind Extinderea (DG NEAR).

Programele se bazează pe evaluări ale nevoilor de formare realizate în comun de EJTN și instituțiile de formare judiciară din Serbia și Muntenegru în perioada 2022-2023 şi își propun să sprijine JA și CTJSP să formeze un corp de formatori în dreptul UE și să contribuie la înființarea și continuarea dezvoltării rețelelor naționale de experți care să asigure conformitatea cu standardele europene în ambele țări.

Detalii privind programele de formare, sarcinile și responsabilitățile experților, cerinţele de eligibilitate şi etapele procedurii de selecţie sunt disponibile în documentele atașate, precum şi pe website-ul EJTN, la adresa https://ejtn.eu/news/new-calls-for-experts-for-the-western-balkans-2-project-are-now-open/

Documentele de candidatură se transmit direct EJTN, via email, în atenţia doamnei Vanja Tekic (vanja.tekic@ejtn.eu) până la data de 15 februarie 2024 (ora 17:00 CEST / ora 18:00 RO).

Termenul de transmitere a documentelor de candidatură a fost prelungit până la data de 26 februarie 2024 (ora 17:00 CEST / ora 18:00 RO).

Pentru informaţii suplimentare, persoana de contact din partea INM este dna Nadia Ţăran (nadia.taran@inm-lex.ro)

Acest site este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020. Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați https://mfe.gov.ro. Programul Operațional Capacitate Administrativă http://www.poca.ro. Conținutul acestui site web nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor site-ului web.

Introdu adresa de email si selecteaza categoria de anunturi .

Sari la conținut