Seminar ERA Detenție: Deciziile-cadru 829 și 947 și impactul acestora asupra alternativelor la detenție din UE, 28 februarie – 1 martie 2022

INM va găzdui în perioada 28 februarie – 1 martie 2022 seminarul ERA cu titlul: Detenție: Deciziile-cadru 829 și 947 și impactul acestora asupra alternativelor la detenție din UE

Seminarul face parte dintr-o serie de cinci activități cofinanțate de Comisia Europeană, privind îmbunătățirea asistenței juridice reciproce transfrontaliere și a recunoașterii deciziilor în contextul detenției. Activitatea se va concentra asupra alternativelor la detenție, în contextul mandatului european de arestare și asupra aspectelor legate de utilizarea corespunzătoare a Deciziei-cadru 2008/947/JAI privind probațiunea și sancțiunile alternative și a Deciziei-cadru 2009/829/JAI privind măsurile de supraveghere ca alternativă la detenția provizorie.

In agenda seminarului se vor regasi teme ca:

• Cele mai bune practici în legătură cu alternativele la detenție;

• Alternative viabile, inclusiv măsuri de probațiune, monitorizare electronică și justiție reparatorie;

• Aplicarea și utilizarea corectă a Deciziei-cadru 2009/829/JAI privind măsurile de supraveghere ca alternativă la detenția provizorie și a Deciziei-cadru 2008/947/JAI privind probațiunea și sancțiunile alternative, de asemenea ca alternativă la mandatul european de arestare.

Acest site este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020. Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați https://mfe.gov.ro. Programul Operațional Capacitate Administrativă http://www.poca.ro. Conținutul acestui site web nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor site-ului web.

Introdu adresa de email si selecteaza categoria de anunturi .

Sari la conținut