Webinar – Investigarea faptelor comise cu arme de foc, 30 iunie 2015, termen inscriere: 25 iunie 2015

In ultimii ani, institutiile de aplicare a legii s-au confruntat cu numeroase cazuri in care s-au folosit arme de foc neletale, care au produs ranirea victimelor dar si cu incidente petrecute in timpul partidelor de vanatoare, soldate cu raniri grave sau decese. Pentru a veni in intampinarea nevoilor de formare ale magistratilor, INM va organiza, cu ajutorul domnului Alexandru DENA, expert criminalist autorizat si formator INM, o sesiune de formare constand într-o prezentare transmisa online în direct. Participantii vor avea posibilitatea de a transmite intrebari in timp real formatorului. Webinarul se va desfasura pe platforma de e-learning a INM  https://elearning.inm-lex.ro, accesul realizandu-se pe baza unui username și a unei parole.

 

Inscriere:

Magistratii interesati sunt rugati sa se inscrie online folosind formularul de mai jos, ulterior fiindu-le furnizate un username si o parola pentru acces la platforma https://elearning.inm-lex.ro/

 

Termen inscriere: 25 iunie 2015

Click pentru inregistrare

 

Acces:

Cu utilizatorul si parola primite magistratii se vor loga urmand linkul https://elearning.inm-lex.ro/

 

Data desfasurare:

30 iunie 2015

 

Grup tinta:

Judecatori, procurori criminalisti, procurori militari

Extra: auditori de justitie

Numarul participantilor nu este limitat.

 

Obiectivele sesiunii de pregatire:

Participantii vor reusi sa identifice ce tip de urme pot fi descoperite la fata locului in cazul in care s-a folosit o arma de foc, ce tip de urme pot fi descoperite pe victime sau pe suspecti si in ce fel pot fi folosite acestea pentru a declansa ancheta, cu celeritate, in primele ore de la producerea faptei.

 

Subiecte abordate:

  • Cercetarea la fata locului cand se cunoaste/nu se cunoaste tragatorul sau arma folosita.
  • Particularitatile incidentelor cu arme de foc la vanatoare.
  • Ce este reconstructia incidentului si cum este influentata de cercetarea la fata locului initiala?
  • Cum interpretam rezultatele necropsiei victimei?
  • Subiecte propuse in prealabil de participanti, cu referire la tema webinar-ului.

 

Durata:

Poate varia intre 1h si 1h 30, in functie de numarl de intrebari puse in sesiunea de intrebari si raspunsuri de la finalul prezentarii

 

Suport de curs:

Materialele (max. 10-15 pagini) vor fi puse la dispozitia participantilor, in format electronic, cu cel putin 2 saptamani inainte de curs.

 

Intrebari referitoare la suportul de curs sau la tema cursului pot fi adresate inainte de curs prin formularul de inscriere si la adresa de e-mail criminalistica@inm-lex.ro sau in timpul webinar-ului, prin chat-ul existent in platforma e-learning.

 

Avand in vedere specificul si durata estimata a acestui webinar participarea la acesta NU se contabilizeaza la numarul de participari in vederea selectarii la seminariile organizate de INM in 2016

 

Persoana de contact este d-l Razvan MIHAILA, tel. 021.407.62.51, e-mail: razvan.mihaila@inm-lex.ro

Acest site este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020. Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați https://mfe.gov.ro. Programul Operațional Capacitate Administrativă http://www.poca.ro. Conținutul acestui site web nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor site-ului web.

Institutul National al Magistraturii

Introduceți adresa de email și selectați categoria de anunturi .

Sari la conținut