Workshop „Communication with media and the public”, Institutul CEELI, 27-28 mai 2024, Praga

Workshopul face parte din proiectul Institutului CEELI care vizează protejarea statului de drept și întărirea independenței judiciare în Europa Centrală și de Est. Participanții vor fi judecători și avocați din următoarele 8 țări: Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Ungaria, Polonia, România, Slovacia și Slovenia.

Un aspect tot mai important al angajamentului continuu al Institutului CEELI cu justițiile din întreaga regiune implică explorarea relațiilor dintre puterea judecătorească, mass-media și public. Dezbaterile care abordează acest subiect sunt foarte cerute de către judecătorii care se confruntă cu o presiune mediatică tot mai mare, în special atunci când gestionează cazuri politice sensibile și cazuri de corupție de nivel înalt. Acest atelier pentru judecători este conceput pentru a îmbunătăți abilitățile lor de comunicare în interacțiunea cu mass-media, contribuind astfel la îmbunătățirea relațiilor cu mass-media. Participanții își vor perfecționa utilizarea diferitelor canale de comunicare și vor îmbunătăți abilitățile lor de vorbire în public. În plus, atelierul va aborda strategiile de comunicare în caz de criză, inclusiv modul în care judecătorii pot răspunde la atacurile publice la adresa lor sau a puterii judecătorești și în interacțiunilor lor cu publicul, atât instituțional, cât și individual. Sesiunile vor evidenția, de asemenea, cele mai bune practici pentru stimularea unei relații constructive între puterea judecătorească, mass-media și public, punând accent pe raportarea responsabilă din sala de judecată. În plus, judecătorii vor discuta despre jurnalismul mobil, fiindu-le prezentate instrumente contemporane pentru a naviga eficient în peisajul media în continuă evoluție.

Institutul CEELI va acoperi toate costurile de transport, cazare şi mese pentru deplasarea la Praga.

Judecătorii interesaţi să participe sunt rugaţi să completeze, în limba engleză, următorul FORMULAR DE ÎNSCRIERE, până la data de 3 aprilie 2024.

Mai multe informaţii despre această activitate puteţi consulta în anunţul ataşat:

Acest site este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020. Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați https://mfe.gov.ro. Programul Operațional Capacitate Administrativă http://www.poca.ro. Conținutul acestui site web nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor site-ului web.

Introdu adresa de email si selecteaza categoria de anunturi .

Sari la conținut