Workshop online„e-Evidence Digital Exchange System Going Live: How a Real-time Simulation Enhances the Judicial Training on EIO”, 11 iulie 2023

Consiliul Național de Cercetare din Italia – Institutul de Informatică Juridică și Sisteme Judiciare vă invită să participați la workshop-ul „e-Evidence Digital Exchange System Going Live: How a Real-time Simulation Enhances the Judicial Training on EIO” (Lansarea sistemului de schimb digital de probe electronice: Cum o simulare în timp real îmbunătățește pregătirea judiciară în domeniul Ordinului European de Investigare), care va avea loc online, prin videoconferință, pe data de 11 iulie 2023, ora 10:00 CET.

Sistemul de schimb digital de probe electronice (eEDES) este pus la dispoziţie de Comisia Europeană pentru a sprijini statele membre în gestionarea procedurilor de Ordin European de Investigare (EIO) și Asistență Judiciară Mutuală (MLA) la nivel european. Bazându-se pe eEDES, profesioniștii judiciari pot pregăti formulare EIO/MLA în format digital și le pot trimite ca mesaje, precum și atașa documente la fiecare mesaj.

Referitor la utilizarea eEDES, proiectul „TRaining on European Investigation Order” (TREIO) a dezvoltat un Cadru de referinţă pentru pregătirea în domeniul Ordinului European de Investigare. Instrumentele TREIO, oferite în mai multe limbi, includ:

  • un set complet de materiale de pregătire care pot fi adaptate atât profesioniștilor care caută pregătire în profunzime privind EIO, cât și profesioniștilor cu o experiență vastă în utilizarea acestui instrument de cooperare judiciară
  • ghiduri pentru fiecare sesiune de pregătire care oferă sugestii pentru desfășurarea pregătirii, informații detaliate și referințe suplimentare privind conținutul abordat și activități practice pentru activarea învățării pe eEDES
  • un curs de e-learning care permite studiul în ritmul propriu, bazat pe materialele de pregătire TREIO și oferind modalități de pregătire în timp real prin intermediul Simulatorului eEDES
  • un Simulator eEDES al fluxului de afaceri EIO (cu un răspuns automatizat personalizat) și o infrastructură e-CODEX completă pentru a oferi fluxuri de mesaje realiste între participanții la pregătire.

Agenda provizorie este atașată.

Evenimentul se adresează judecători, procurori și formatorilor în domeniul cooperării internaţionale în materie penală.

Limba de lucru a evenimentului este engleza. Evenimentul va fi înregistrat în scop de referință și va fi pus la dispoziție după încheierea acestuia.

Vă rugăm să vă înregistraţi până luni, 10 iulie 2023, ora 15:00 CET, prin completarea formularului de înregistrare ataşat şi transmiterea acestuia la adresa de e-mail office@treio.eu .

Echipa workshop-ului este pregătită să vă ofere mai multe informații, în cazul în care aveți nevoie, și poate fi contactată direct la adresa office@treio.eu .

Acest site este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020. Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați https://mfe.gov.ro. Programul Operațional Capacitate Administrativă http://www.poca.ro. Conținutul acestui site web nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor site-ului web.

Introdu adresa de email si selecteaza categoria de anunturi .

Sari la conținut